Evde kahve çekirdeği nasıl kavrulur?

Bir süredir en mükemmel ve homojen sekilde kahveyi evimde kavurmayi deniyorum. 
Malüm aromanin yogunlu kahvenin tazeligi ilede dogru orantili. Bunun için bir çok yol ve metod denedim. Hepsinde isi tam olarak çekirdeklere yayilmadigindan homojen kavurma olmamisti.Ama en sonunda istedigim kivama ulasmayi basardim. Ben de kahve seven ve en taze en yogun aromali kahveyi içmek isteyenlere yöntemimi paylasmak istedim. 
Eskiler herseyi iyi düsünüp yapmislar. Eski zamanlardan günümüze kalan "KAHVE DOLABI" en homojen kavurmayi sagliyor. Eski sobacilarda bulabilirsiniz. Genel olarak tarif etmek gerekirse, bir sisin etrafina geçirilmis sac silindir. Silindirin içinde ise tel sise bagli tirnakli tel(kahvenin dis kabugunu soymaya yariyor).  Içine koydugunuz kahveyi çevirerek kavuruyorsunuz. Kullandikça maharet kazaniyorsunuz. Çünkü koydugunuz kahvenin gramaji, kahvenin cinsi, ates yogunlugu ve çevirme hiziniz hepsi kavurma sürecini etkiliyor. Ben istedigim kivami tuturana kadar yarim kilo kahve yaktim veya az kavurdum. En önemli sey dinleyip koklamak. Ilk çatlama basladiktan biraz sonra atesi kesmenizi öneririm yoksa saniyeler içinde kahve yaniyor. Kavrulmus taze kahveyi eski tip degirmenlerden çekip dileginiz gibi pisirebilirsiniz. Bir kahve dolabi, bir degirmen, bir cezve veya moca ile tam istediginiz kivamda kahvenizi evinizde hazirlayabilirsiniz. 
      Yazıcı Dostu Sayfa
Ayrıntılı Bilgi Formu
Hizmetlerimiz ve diğer konular hakkında bilgi almak için bizimle irtibata geçebilirsiniz.


Ad Soyad
:  
Firma Adı
:  
E-Mail :  
Telefon
:  
Şehir
:  
Mesaj
:  
        
Bu Sayfayı Arkadaşına Gönder
Sayfayı arkadaşınıza göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.


Ad Soyad
:  
Ark. Adı
:  
Ark. E-Mail
:  
Mesaj
: